Kerstspecials & winterverhalen

Kerstspecial met Pierrette en Special guests

Een kerstspecial met Pierrette en soprano Françoise Vanhecke kan overal neerstrijken en is een festijn van swingende liederen en midwinter- verhalen. Cherubijn Françoise zingt ons omver met parels uit haar kerstliedrepertoire. Pierrette onthult het mysterie van de maretak, de eerste kerstboom, kerst op Nova Zembla… Voor de edities in Kortrijk speelt alvast de wispelturige en veeleisende liefdesgodin ‘Venus van Kortrijk’ ook een hoofdrol.

De vier Lichten

grafiek: Alexandra Majzel
Een upgrade kerstverhaal,  kerstmare, geweven uit oude kindheidslegendes, apocriefe geschriften en kerst-mysterie-spelen . 
Een engel roept op in de droom van Jozef, 3 maal 3 jaren na de geboorte van het sterrenkind om opnieuw naar Bethlehem te gaan. 'Terug daarheen?' De kleine Manu reist er heen met vader Yousuf, moeder Miriam en hun ezel Goliath. De jongen krijgt eigenaardige dromen over Adam en de slang die hem bedreigd. 
Kan hij door het geschenk van de vier Lichten zijn weg verder vinden?

Dit verhaal is ook in boekvorm met illustraties van Aleksandra Majzel verkrijgbaar, o.a. bij de bookshop van vzw Via Libra in Antwerpen of bij Pierrette.


ook andere verhalen in de koffer

poster Alexandra Majzel